Порошенко підтримує кандидатуру Луценка

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко висловив надію, що парламентарі ухвалять зміни до закону під призначення нового генпрокурора.
Порошенко і Луценко

Президент України Петро Порошенко вчергове звернувся до народних депутатів із проханням обрати нового генерального прокурора цього тижня.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Глави держави.

«Парламент знайшов в собі сили – сформував коаліцію, сформував новий уряд. Також, я переконаний, що парламент має знайти в собі сили об'єднатися, ухвалити необхідні закони, обрати нового генерального прокурора», – сказав Порошенко, зазначивши, що очікує ухвалення Радою відповідного рішення на першому пленарному тижні.

Експерт: провальна робота Луценка в ГПУ стане для нього достроковою політичною пенсієюПолітолог поділився міркуваннями щодо можливого призначення Юрія Луценка на посаду генпрокурора.

Президент додав, що народні депутати мають внести зміни до законодавства, які дозволять «новим, свіжим, чесним людям прийти до системи прокуратури».

Нагадаємо, «Блок Петра Порошенка» висунув кандидатуру Юрія Луценка на посаду генерального прокурора, але для того, щоб Луценко очолив ГПУ, Верховній Раді потрібно ухвалити відповідні зміни до законодавства.

Раніше Президент висловив переконання, що Рада обере нового генпрокурора на пленарному тижні з 12 по 15 квітня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: