Україна припиняє імпорт газу з Польщі

Читать на русском
Під час ремонтних робіт на польському маршруті імпорт газу буде здійснюватися словацьким та угорським маршрутом поставок газу з Європи в Україну.

Польський маршрут реверсних поставок газу в Україну буде зупинений на 2 місяці для виконання комплексу планово-попереджувальних робіт.

Про це пише на своїй сторінці в Facebook глава департаменту PR ПАТ «Укртрансгаз» Максим Білявський, повідомляє «Слово і Діло».

«Роботи планується розпочати 16 травня 2016 року з метою забезпечення стабільної роботи цього газотранспортного коридору в період опалювального сезону, в тому числі для підготовки надійного накопичення «блакитного палива» в газосховищах України», – пише Білявський.

Під час ремонтних робіт на польському маршруті імпорт газу буде здійснюватися словацьким та угорським маршрутом поставок газу з Європи в Україну.

У «Газпромі» підрахували газ, що поставляється в «ЛНР/ДНлгчний обсяг поставок природного газу в Україну в 2015 році склав в 7,827 млрд куб. м. «Укртрансгаз», в свою чергу, повідомляє про отримання від «Газпрому» 6,118 млрд куб. м газу в 2015 році. В результаті різниця становить 1,709 млрд куб м.

На сьогоднішній день природний газ для вітчизняних потреб імпортується лише з території Європи протягом 150 днів. Поставки зі Словаччини в режимі 3,6 млн куб. м на добу, поставки з Угорщини – 1,4 млн куб. м на добу, поставки з Польщі – 3,3 млн куб. м на добу.

Нагадаємо, що сьогодні міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings залишило незмінним довгостроковий рейтинг дефолту емітента НАК «Нафтогаз України» на рівні ССС.

Дохід України від надання послуг із транспортування природного газу в 2015 році перевищив $2 млрд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: