США перекинули в Румунію винищувачі п'ятого покоління

Читать на русском
F-22 практично не можливо виявити за допомогою радарів. Їх експорт заборонений Конгресом США.
F-22 Raptor

США почали наймасштабніше перекидання винищувачів F-22 у Румунію через Чорне море для підтримки союзників у Східній Європі, які заявляють про необхідність протистояти можливій російської агресії.

Базу Лакенхіт у Великобританії залишили два винищувачі F-22 Raptor у супроводі літака-заправника. Місце призначення – румунська база ВПС імені Михайла Когелнічану на узбережжі Чорного моря, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

F-22 практично неможливо виявити за допомогою радарів. Їхній експорт заборонений Конгресом США.

Таким чином, втілюється в життя обіцянка президента США Барака Обами про зміцнення східного кордону країн НАТО, які були шоковані російської анексією Криму.

Нагадаємо, що можливість розміщення в країнах Європи винищувачів F-22 вперше була озвучена міністром ВПС США Деборою Лі Джеймс у червні минулого року на 51-му Міжнародному аерокосмічному салоні в Ле-Бурже. «На мою думку, найбільшою загрозаою є те, що відбувається в Росії. Це одна з ключових причин, чому я зараз тут», – зазначила вона тоді.

Грузія може стати членом НАТО вже в найближчі місяціГрузія може значно обігнати Україну в питанні євроатлантичної інтеграції, на її якнайшвидшому вступі до НАТО наполягатиме Туреччина.

Відзначимо, що багатоцільовий винищувач п'ятого покоління F-22 Raptor був розроблений компаніями Lockheed Martin, Boeing і General Dynamics для заміни F-15 Eagle. F-22 є першим і поки єдиним винищувачем п'ятого покоління, прийнятим на озброєння регулярної армії.

Як повідомлялося раніше, в НАТО вважають, що потрібно продовжувати тиснути на Росію.

У квітні почалися масштабні військові навчання країн НАТО: Латвії, Литви, Сполучених Штатів Америки, Канади, Фінляндії та Німеччини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: