Парубій розповів про хід переговорів щодо надання Україні летальної зброї

Читать на русском
Спікер Верховної Ради Андрій Парубій розповів про хід переговорів щодо надання Україні летальної зброї
Андрій Парубій

Питання надання Україні летальної зброї досі знаходиться у політичній площині, але переговори щодо вирішення цього питання продовжуються.

Про це в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна» сказав голова Верховної Ради Андрій Парубій, пише «Слово і Діло».

«Стосовно летальної зброї переговори тривають. Ми ці вимоги озвучуємо. Але, нагадаю, питання знаходиться в політичній площині. Будемо сподіватися, що відповідне політичне рішення буде прийняте», – заявив Парубій.

Водночас спікер парламенту відзначив, що у питанні отримання нелетального озброєння Україна досягла «величезного успіху».

США обмежують військову допомогу Україні, щоб не провокувати РФ – USA TodayНаразі США надають допомогу Україні лише поставками нелетального характеру, такими, як медичне обладнання, прилади зв'язку або радари.

«Коли я їздив з місією і надавав перелік необхідного Україні нелетального озброєння, фактично всі пункти, які визначила Україна – об’єднані позиції Генштабу, МВС, РНБО – були виконані. Йдеться про радари, що вказують артилерійські точки ворога, про зв'язок, безпілотники, броньовані автомобілі проти мін. Комплекс нелетальної зброї наші партнери — США, надали. Ця допомога продовжується», – резюмував голова ВР.

Нагадаємо, раніше постійний представник США в ООН Саманта Пауер заявила, що Сполучені Штати не надають летальну зброю Україні, оскільки побоюються ескалації конфлікту на Донбасі.

У свою чергу, про бажання допомогти озброїти українську армію заявили у Канаді. «Ми лобіюємо включення канадським урядом України до переліку країн, куди дозволений експорт зброї. Сподіваюся, незабаром про це буде оголошено», – заявив у лютому президент Конгресу українців Канади Павло Грод.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: