Міклош пояснив, чому не очолив український Мінфін

Читать на русском
Колишній кандидат на посаду міністра фінансів України, словацький реформатор Іван Міклош заявив, що громадянство завадило йому очолити Мінфін.
Іван Міклош

Колишній кандидат на посаду міністра фінансів України, словацький реформатор Іван Міклош заявив, що очолити Мінфін йому завадили проблеми з громадянством.

«Причина, чому я не зміг прийняти пропозицію працювати в уряді, це проблема з громадянством», – пояснив він в ефірі українського каналу, пише «Слово і Діло» з посиланням на «24».

Іван Міклош розповів, яких реформ Україна потребує в першу чергуЗа словами Івана Міклоша, Україні потрібні реформи судів, прокуратури, фінансового сектора без порад з боку МВФ.

Міклош також повідомив, що вже розпочав роботу у якості радника в новому уряді України.

Нагадаємо, що 30 березня, будучи кандидатом у прем'єри, Володимир Гройсман зареєстрував законопроект №4333, який передбачав можливість призначення міністром фінансів іноземця без зміни громадянства.

Вчора Президент Петро Порошенко призначив колишнього міністра фінансів Польщі Лєшека Бальцеровича своїм представником у Кабінеті міністрів. Бальцеровича також призначили радником Президента і співголовою Групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні. Міклош також став співголовою цієї групи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: