Третій рік на чолі Мін'юсту: як виконує свої обіцянки Павло Петренко?

Читать на русском

Павло Петренко очолив Міністерство юстиції України після лютневих подій 2014 року. Петренко – один із небагатьох міністрів, які після двох років роботи в урядах Яценюка перейшли працювати до нового Кабінету міністрів під керівництвом Володимира Гройсмана.

Протягом усієї своєї роботи він роздав 95 обіцянок, більше половини з яких отримали статус «виконано». Серед них – обіцянка розробити пакет законів щодо посилення відповідальності за корупційну діяльність, створити спеціалізований антикорупційний орган із розслідування злочинів високопосадовців, а також запустити електронний аукціон із торгівлі арештованим майном.

Серед інших досягнень особисто Петренка варто відзначити історичну заборону Комуністичної партії. Також Мін'юст запровадив електронний документообіг у сфері адміністративних послуг та можливість надання послуги незалежно від місця прописки. Крім того, Петренко відкрив понад 100 центрів надання безоплатної правової допомоги.

Невиконаних обіцянок у Петренка набагато менше – всього 15. Наприклад, одразу після вступу на посаду глава Мін'юсту пообіцяв «найближчими тижнями» створити Національне антикорупційне бюро на чолі з Тетяною Чорновол. Однак «найближчі тижні» розтягнулися більш ніж на рік, а головою НАБУ в підсумку став лояльний до Президента Артем Ситник.

До того ж, міністр не впорався з переатестацію суддів протягом 6 місяців, позачерговою переатестацією всіх державних службовців до 1 вересня 2015 року та з внесенням правок до закону про люстрацію.

Як виконують свої обіцянки інші міністри українського уряду, можна подивитися в розділі «Рейтинги».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: