Захід досі вважає РФ агресором щодо Криму, але не щодо Донбасу – експерт

Читать на русском
Олександр Горбаткоголовний координатор «Донбас SOS»

РФ визнана агресором щодо Криму, але щодо Донбасу вона йде «туманом» та не має явного вираженння.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив лідер ГО «Донбас SOS» Олександр Горбатко, аналізуючи заяву глави МЗС Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра, який виступив за більш тісну співпрацю з РФ і заявив, що не підтримує ізоляцію Росії.

«В офіційних державних документах у нас РФ не виступає агресором на Донбасі. Це наша помилка», – констатував Горбатко.

«Другий аспект полягає в тому, що якщо поставити себе на місце Заходу, то вони прийняли нашу ситуацію як конфлікт і вирішили підтримати незахищену сторону. Підтримують рік і більше, а у відповідь наша країна так і не провела жодних реформ, а «агенти Кремля» як були при владі, так і залишаються. Відповідно, виникає питання, якщо нам це не потрібно, то навіщо їм продовжувати щось робити й завдавати своїй економіці збитків відмовою від російського ринку», – пояснює він.

Крім того, за його словами, дуже добре працює пропаганда, що вже дає свої результати.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє повернути Донбас протягом рокуСказано 10 березня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Це війна й говорити, що ми переходимо в мирну стадію можуть лише в Мінську. Насправді, все триває й тягнутиметься ще дуже довго. А РФ зацікавлена в тому, щоб конфлікт тривав, тому що на Донбасі сформувався серйозний вакуум інформації, й лише мала частина виїжджає на підконтрольну територію й хоч щось дізнається», – проаналізував ситуацію експерт.

Відзначимо, що кілька днів тому глава МЗС Франції закликав Україну в першому півріччі закріпити особливий статус Донбасу в Конституції.

Нагадаємо, 10 березня Президент України Петро Порошенко пообіцяв протягом одного року повернути Донбас мирним шляхом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: