ГПУ зобов'язали порушити провадження проти Медведчука

Читать на русском
Суд зобов'язав Генеральну прокуратуру України порушити кримінальне провадження проти Віктора Медведчука.
Віктор Медведчук

Печерський районний суд Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру України порушити кримінальне провадження проти Віктора Медведчука.

Як повідомляє «Слово і Діло», про на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат Андрій Левус.

«Сьогодні своїм рішенням Печерський суд зобов'язав ГПУ порушити кримінальне провадження за фактами антидержавної діяльності Медведчука. Правоохоронці мають внести дані до ЄРДР і почати розслідування», – написав нардеп.

За словами Левуса, 5 квітня було подано депутатський запит із заявою про злочини Медведчука та вимогою розслідувати його причетність до сепаратизму, фінансування тероризму та антиукраїнської діяльності. Однак ГПУ не стала порушувати провадження.

Поліція заведе справу проти Юрія ВілкулаМіського голову Кривого Рогу Юрія Вілкула суд звинувачує у зловживанні службовим становищем.

«Сьогодні через Печерський районний суд ми змогли домогтися нарешті правильного рішення. Суддя Батрин визнала бездіяльність ГПУ та винесла рішення, згідно з яким правоохоронці розслідуватимуть факти, викладені в моїй заяві», – заявив Левус.

Нагадаємо, раніше адвокати Марк Фейгін і Микола Полозов заявили, що Віктор Медведчук за прямою вказівкою Кремля веде дискредитаційну інформаційну кампанію проти захисту української льотчиці Надії Савченко.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: