Україна призупинила залізничне сполучення з окупованим Донбасом

Читать на русском
Однією з причин цього є неправомірні вимоги, які регулярно висуваються компаніям з українською реєстрацією.

Через переведення «Укрзалізницею» з 20 квітня диспетчеризації руху на залізничному транспорті в зоні АТО з Донецька на підконтрольну Україні територію зв'язок з окупованими регіонами тимчасово перервано.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, повідомляє «Слово і Діло».

«Однією з причин цього є неправомірні вимоги, які регулярно висуваються компаніям з українською реєстрацією на неконтрольованій території», – сказав міністр.

За його словами, це питання буде перенесено у формат Мінських переговорів.

«На його рішення потрібен певний час, тому навряд чи варто очікувати, що питання вирішиться за тиждень», – зазначив Омелян.

Реформа «Укрзалізниці»: що буде із залізничним «монстром»?Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський вважає, що вже за півроку в результаті реформування «Укрзалізниці» українці відчують істотне поліпшення сервісу.

Нагадаємо, що в березні керівництво ПАТ «Укрзалізниця» звернулося з проханням до Ради національної безпеки і оборони зберегти залізничне сполучення з низкою підприємств, які розташовані на території ОРДЛО.

Як повідомлялося раніше, в Україні набув чинності закон, який повністю припиняє пряме авіаційне сполучення між Україною та Російською Федерацією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: