«Укроборонпром» збільшив економію на держзакупівлях удвічі

Читать на русском
За цей період «Укроборонпром» зробив 340 одиниць нового озброєння, серед яких вітчизняні БПЛА, міномети, ракети та бронетехніка.

Підприємства «Укроборонпрому» в I кварталі 2016 року зекономили на державних закупівлях близько 150 млн грн, що вдвічі більше, ніж минулого року.

Про це заявив заступник генерального директора Концерну з авіабудування та виробництва Юрій Пащенко, повідомляє «Слово і Діло».

«До системи електронних закупівель уже приєдналися майже всі підприємства-учасники «Укроборонпрому». В результаті лише за січень-березень 2016 Концерн заощадив для держави на закупівлю понад 150 млн грн, тоді як за підсумками всього 2015 року було зекономлено 304,9 млн грн», – повідомив він.

За цей період «Укроборонпром» зробив 340 одиниць нового озброєння, серед яких вітчизняні БПЛА, міномети, ракети та бронетехніка. Також була відремонтовона та модернізована 161 одиниця військової техніки.

Відзначимо, що в 2016 році «Укроборонпром» у виробництві техніки робить акцент на високотехнологічному виробництві, переході на міжнародні стандарти НАТО та забезпеченні армії сучасними зразками озброєння.

«Укроборонпром» відзвітував про кількість техніки, поставленої ЗСУ у 2016 роціЗокрема, держконцерн передав військам 19 одиниць нової бронетанкової техніки та 34 – відремонтованої.

Нагадаємо, в 2015 році підприємства «Укроборонпрому» виготовили для ЗСУ та інших силових структур більше 2 тис. одиниць техніки. Сума укладених експортних контрактів склала більше $1,3 млрд. Дохід від реалізації продукції склав близько 20 млрд грн, з яких за контрактами Міноборони України – 7 млрд грн.

Як повідомлялося раніше, Малайзія запропонувала Україні співпрацю у виробництві бронетехніки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: