Українсько-румунська президентська комісія відновить роботу

Читать на русском
Порошенко та його румунський колега Йоганніс підписали документ про відновлення роботи українсько-румунської президентської комісії.

Президент України Петро Порошенко та його румунський колега Клаус Йоганніс підписали документ про відновлення роботи українсько-румунської президентської комісії.

Про це повідомив прес-секретар українського президента Святослав Цеголко, повідомляє «Слово і Діло».

«Президенти підписали угоду про відновлення роботи українсько-румунської президентської комісії», – наголосив Цеголко.

Також сторони обговорили питання санкцій проти Росії. Як стверджує румунський президент, країна повністю підтримує позицію України та не виступає за послаблення санкцій проти агресора.

«Вдячний Румунії за підтримку позиції України. Пом'якшення санкцій щодо РФ становить загрозу врегулюванню ситуації на Донбасі. Україна та Румунія – країни-сусіди. Питання безпеки однієї – це питання безпеки іншої. Питання безпеки – перший пріоритет наших переговорів», – зазначив Порошенко.

Крім того, Президент України зауважив, що держава готова приєднатися до Чорноморської флотилії під проводом НАТО.

Нагадаємо, українсько-румунська президентська комісія була створена ще за президентства Віктора Ющенка. Відповідний документ був підписаний з екс-президентом Румунії Траяном Бесеску. Передбачалося, що ця комісія працюватиме над «найвідчутнішими питаннями» міждержавних відносин і деякими темами регіональної політики.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: