Коболєв розповів, що чекає «Нафтогаз» у найближчі роки

Читать на русском
Транзит природного газу з РФ до країн ЄС приносить скарбниці 2 млрд дол. щорічно. Україна не повинна втратити цей дохід.

Реструктуризація «Нафтогазу» при одночасному збереженні транзитного потенціалу України та створення конкурентного ринку природного газу є пріоритетними напрямками в роботі нафтогазової компанії.

Про це заявив глава правління НАК «Нафтогаз Укнраіни» Андрій Коболєв у рамках «Тижня структурних реформ», який пройшов у Bendukidze Free Market Center, повідомляє «Слово і Діло».

«У нас дві основні мети. Перша – це збереження транзиту газу. Друга – створення конкурентного ринку газу», – заявив Коболєв.

За його словами, транзит природного газу з РФ до країн ЄС приносить скарбниці $2 млрд щорічно. «Ми не повинні втратити цей дохід, а втрата цього доходу є абсолютно реальною через спроби будівництва наступного «Північного потоку», – вважає він.

Другий напрямок – створення конкурентного ринку природного газу, що має призвести до якісного, прозорого та ефективно працюючого механізму видобутку, передачі та розподілу газу.

«Нафтогаз» ризикує «поховати» українську ГТС – експертЕксперт проаналізував заяву Андрія Коболєва про те, що будівництво «Північного потоку-2» – це російський «троянський кінь» для Європи.

«Якщо будь-яка модель цим вимогам не відповідає, вона не може розглядатися незалежно від прізвищ та інших речей», – підкреслив глава «Нафтогазу».

Як повідомлялося раніше, судовий процес між «Нафтогазом» і російським «Газпромом» не може завершитися мирним шляхом.

Україна також відмовилася від купівлі природного газу в РФ через завищену ціну на нього.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: