Експерт: у законопроектах, які вимагає ухвалити Тимошенко, існують корупційні ризики

Читать на русском
Лідер Батьківщини Юлія Тимошенко заявила, що її політична сила увійде до складу нової коаліції тільки за умови прийняття Верховною Радою низки законопроектів.
Віктор Таран

Якщо проаналізувати список цих законів, то можна констатувати, що у деяких з них від самого початку були закладені корупційні ризики.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Віктор Таран, аналізуючи обіцянку Юлії Тимошенко щодо входу «Батьківщини» до складу нової коаліції лише за умови ухвалення низки законопроектів.

«Це заява для її (Тимошенко – Ред.) виборців, щоб вони були налаштовані на конструктив від самого початку. Якщо поглянути на перелік цих законів, то вони дуже часто один-одному суперечили, а в деяких з них були закладені корупційні ризики. Зокрема, це (законопроект – Ред.) про пільги аграріям, які МВФ і низка експертів визнають одними із найбільш корупційних в Україні», – пояснив Таран.

Втім, мета Тимошенко зовсім інша, переконаний експерт. «Вона грала і продовжує грати в дострокові вибори. Для цього їй потрібен робочий Кабінет міністрів, робоча коаліція, щоб це стало підставою у конституційний спосіб розпустити парламент», – резюмував політолог.

Эксперт: законопроекты, которые требует принять Тимошенко имеют коррупционные рискиSlovoiDilo

Нагадаємо, 29 березня 2016 року лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко заявила, що її політична сила увійде до складу нової парламентської більшості тільки за умови прийняття Верховною Радою низки законопроектів. За словами Тимошенко, розроблені її фракцією ініціативи допоможуть врегулювати ситуацію у країні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: