В інтересах Гройсмана та Порошенка не йти проти Саакашвілі – експерт

Читать на русском
Олександр Демʼянчук

Саакашвілі може отримати карт-бланш на реформи, якщо вони не суперечитимуть позиціям АП.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Олександр Дем’янчук, аналізуючи інформацію про те, що Президент Петро Порошенко та прем'єр-міністр Володимир Гройсман провели зустріч з Одеським губернатором Міхеілом Саакашвілі.

«Враховуючи оцінки й ставлення Заходу до діяльності Саакашвілі та його ініціатив, найбільш логічним для АП буде залишити його на своїй посаді й не вдаватися до кардинальних кроків. Можливо, певним чином Одеса стане експериментальним майданчиком для реформ. Наразі це в інтересах усіх – Порошенка, Гройсмана та самого Саакашвілі», – розмірковує Дем’янчук.

Як зазначив політолог, для того, щоб здійснювати широкомасштабні реформи, потрібно змінювати майже всіх губернаторів, а це виглядає нереально.

Порошенко не буде «наступати» на Саакашвілі, але й допомагати не стане – експертПолітолог прокоментував можливі кадрові зміни в Одесі в зв'язку з формуванням нового Кабміну.

З іншого боку, як підкреслив він, потрібно буде звітувати та демонструвати Заходу якісь зміни. Саакашвілі якраз може отримати певний карт-бланш на свої ініціативи, якщо вони не суперечитимуть позиціям АП.

«У найближчі півроку Саакашвілі точно ніхто не чіпатиме, якщо тільки він сам не піде на якісь радикальні заходи щодо АП», – переконаний Олександр Дем’янчук.

Нагадаємо, минулого тижня був звільнений скандальний прокурор Одеської області Микола Стоянов, а керівництво ДФС прийняло рішення звільнити керівника Одеської митниці Юлію Марушевську, яку призначив Саакашвілі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: