Омелян: нинішнє правління «Укрзалізниці» пропрацює максимум три місяці

Читать на русском
Міністр інфраструктури Володимир Омелян розповів, чого очікувати українській залізниці найближчим часом.
Володимир Омелян

Обраний раніше склад правління ДП «Укрзалізниця» необхідно змінити в найближчі місяці.

Про це в бесіді з кореспондентом «ЛІГА.net» заявив глава Мінінфраструктри Володимир Омелян, передає «Слово і Діло».

«Є чітка домовленість із новим керівником «Укрзалізниці» про те, що він буде працювати з нинішнім складом правління максимум три місяці. Після цього будуть оцінюватися досягнення кожного з членів правління та прийматися рішення щодо подальшої роботи. Я не бачу незамінних людей», – зазначив міністр.

Також глава транспортного відомства анонсував скорочення адміністративного персоналу підприємства, кількість якого, на його думку, перевищує реальну необхідність.

В «Укрзалізниці» озвучили суму інвестицій на потреби підприємства в 2016 роціВ. о. голови «Укрзалізниці» повідомив, що підприємство отримає трохи менше 11 млн гривень капітальних інвестицій.

Щодо моделі управління держкомпанією, то, на думку Омеляна, держава має бути серед її акціонерів, але не втручатися в господарські питання.

«Держава залишається акціонером, але жодним чином не впливає на рішення, що приймаються. Поки ця модель не буде реалізована, я постараюся миттєво реагувати на будь-які сигнали про прояви корупції, розбиратися в ситуації й домагатися звільнення таких людей. Природно, про жодне втручання в господарську діяльність з боку Міністерства не йдеться», – підкреслив він.

Як відомо, сьогодні Кабмін призначив очільником «Укрзалізниці» колишнього главу Польської залізниці Войцеха Бальчуна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: