У «БПП» розповіли, як ГПУ хоче позбутися Горбатюка

Читать на русском
Генпрокуратура готує повідомлення про підозру керівнику Управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергію Горбатюку.
Сергій Горбатюк

Генеральна прокуратура України готує повідомлення про підозру керівнику Управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергію Горбатюку.

Про це на брифінгу у Верховній Раді заявив народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Сергій Лещенко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Нам стало відомо, що щодо пана Горбатюка готується повідомлення про підозру. Намагаються порушити кримінальне провадження щодо керівника Управління спеціальних розслідувань за статтею «недбалість», – зазначив нардеп.

За словами Лещенка, такі дії Генпрокуратури чиняться з метою усунути Горбатюка від розслідування подій на Майдані. Він уточнив, що приводом для відсторонення є нібито погані результати у справі 2 травня в Одесі.

Суддів, через яких звільнили учасника розстрілу Майдану, притягнуть до відповідальності – ГорбатюкРостислав Заворотний, якого підозрюють у видачі зброї зі складів МВС для силового розгону Євромайдану, вночі вийшов на свободу.

«За нашими даними, це системний тиск на пана Горбатюка та його команду, які старанно розслідують справи Майдану та справи списку санкцій – за цим тиском стоїть пан Столярчук... Він намагався відправити Горбатюка до Львівської області, він постійно викликає Горбатюка на наради та провокує підозру щодо Горбатюка», – заявив Лещенко.

Нардеп також додав, що через тиск Генпрокуратури вже звільнений один із працівників Управління спеціальних розслідувань ГПУ, керівник відділу Ігор Слободяник.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: