Стали відомі результати зустрічі Контактної групи в Мінську

Читать на русском
Україна сподівається, що до великодніх свят бойовики ДНР і ЛНР відпустять додому 25 українців.

Звільнення незаконно утримуваних осіб стало головною темою сьогоднішньої зустрічі Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це у своєму Facebook повідомила прес-секретар Леоніда Кучми Дарка Оліфер, передає «Слово і Діло».

«Напередодні Великодня Україна очікує звільнення 25 заручників, які знаходяться на непідконтрольній Україні частини Донбасу. Ми з нетерпінням очікуємо, що люди нарешті зможуть повернуться до своїх родин. Ми також можемо констатувати певний прогрес у справі звільнення нашої льотчиці Надії Савченко і очікуємо її повернення в Україну», – розповіла Оліфер.

В яких питаннях Кремль може піти на поступки в переговорах щодо України? StratforЗростання дипломатичної активності між Вашингтоном і Москвою дозволяє припускати, що Росія готується до прогресу в переговорному процесі щодо врегулювання конфлікту в Україні.

Крім того, ключовою проблемою залишаються постійні обстріли з боку російсько-терористичних військ на Донбасі. За словами речника Кучми, поки тривають обстріли, прогрес у вирішенні політичних питань неможливий.

«Вибори на Донбасі можуть пройти після припинення вогню, виведення іноземних військових підрозділів, відновлення контролю за українсько-російським кордоном, за участю українських партій і українських ЗМІ», – наголосила Оліфер.

Також через постійні обстріли сапери не можуть завершити роботи з розмінування на половині з 12 узгоджених ділянок, які знаходяться як уздовж лінії зіткнення, так на самій лінії зіткнення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: