Садовий розповів, про що розмовляв із Порошенком

Читать на русском
Лідер Самопомочі Андрій Садовий обговорив із Президентом Петром Порошенком можливість підтримки його фракцією кандидатури Юрія Луценка новим генпрокурором.

На зустрічі з Президентом України Петром Порошенком було порушено питання, чи підтримає фракція «Самопомочі» кандидатуру Юрія Луценка на посаду генерального прокурора.

Про це в своєму Facebook повідомив мер Львова Андрій Садовий, пише «Слово і Діло».

«Озвучив консолідовану позицію партії. Той спосіб, у який кандидатура Луценка просувається на цю посаду - це наруга над авторитетом державних інституцій, над здоровим глуздом і зрештою... над самим Луценком. Вимагати після цього від простих людей поваги до вищих державних органів влади буде верхом цинізму», – розповів Садовий.

За його словами, питання не в людині конкретно, а в мотивації його призначення та завданнях.

«НФ» підтримає кандидатуру Луценка на посаду глави ГПУ за однієї умовиНародний фронт проголосує за призначення Юрія Луценка новим генеральним прокурором, якщо його заступником стане депутат від «НФ» Дмитро Сторожук.

«Нам уже говорили наші екс-партнери по коаліції про «хорошого професіонала Шокіна». Хоча думаю, що голоси «під Луценка» зберуть без проблем. За Шокіна всі регіонали-псевдоопозиціонери також дружньо голосували. І він їх не чіпав», – зазначив лідер «Самопомочі».

Він також повідомив, що Президент почув три базові вимоги «Самопомочі» для початку діалогу в принципі: це ухвалення закону про вибори до Ради на основі відкритих виборчих списків з обмеженням політичної реклами, обрання генерального прокурора за допомогою відкритого конкурсу та відставка всього складу Центральної виборчої комісії разом з обранням нових членів ЦВК.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: