Клімкін: безвізовому режиму ніщо не заважає

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна виконала всі вимоги перед ЄС щодо безвізового режиму.
Павло Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін впевнений, що запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС вже нічого не заважає.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це Клімкін розповів в інтерв'ю «Цензор.НЕТ».

«Безвізовому режиму сьогодні нічого не може завадити. Ми зробили зразкові реформи в рамках безвізового режиму. Це не спроба додаткової реклами. Європейський Союз буде дивитися, як працює антикорупційна система і міграційний менеджмент. Як і за тим, як ми продовжуємо реформування. Якщо не буде ефективного виконання, виникнуть питання з боку ЄС. Я сподіваюся, такого не буде. Це наша відповідальність», - заявив Клімкін.

У той же час глава МЗС зазначив, що Євросоюз вимагає від України контролю за частиною недопущення використання безвізового режиму як інструменту для нелегальної міграції.

У МЗС назвали приблизну дату запровадження безвізого режиму з ЄСЗаступник міністра закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що в МЗС прогнозують запровадження безвізового режиму з Європейським Союзом уже влітку 2016 року.

«Ми також повинні контролювати, щоб не було спроб використати цю ситуацію для нелегального працевлаштування. В принципі, сьогодні в Європі є політична готовність до безвізового режиму для України. У тих же Нідерландах чітко відрізняють його і результати свого референдуму», - сказав Клімкін.

Він додав, що пропозиція щодо скасування віз для українців після Єврокомісії повинні розглянути в Європарламенті і Європейській Раді. Клімкін також висловив надію, що в цьому році українцям візи в ЄС все ж скасують.

Нагадаємо, президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер сьогодні офіційно підписав і передав до Ради Європейського союзу і Європейського парламенту законодавчу ініціативу про скасування віз для українців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: