Експерт: провальна робота Луценка в ГПУ стане для нього достроковою політичною пенсією

Читать на русском
Василь Яблонськийполітолог

У випадку з ГПУ політика вже диктує свої умови закону.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Василь Яблонський, аналізуючи інформацію про те, що в четвер ВР може проголосувати зміни до закону про прокуратуру, які дозволять главі фракції «БПП» Юрію Луценку очолити ГПУ.

«На жаль, у влади найперший метод, коли виникає якась проблема, – це зміна законодавства. Коли політика починає диктувати свої умови закону, він руйнується», – наголосив Яблонський.

Щодо кандидатури Луценка, то, як зауважив політолог, його діяльність у МВС не вразила й реальних реформ не відбулося.

«Райдужних очікувань від такого призначення та перебування політика в ГПУ точно немає», – підкреслив він.

Як розповів політолог, Шокін був перехідною фігурою, яка в певний момент влаштовувала частину українського політикума. При цьому в нього був запасний майданчик у вигляді пенсії, яким він зараз скористався.

Призначення Луценка до ГПУ: експерти назвали «за» і «проти»Політолог проаналізував імовірність призначення Юрія Луценка на посаду генерального прокурора.

«У випадку з Луценком, якщо станеться диво й він запрацює на посаді генпрокурора, провівши якісь реформи, це стане кроком уперед у його кар'єрі. Але якщо історія завершиться так само, як і з посадою в МВС, очевидно, що йому доведеться йти на дострокову політичну пенсію», – припускає Василь Яблонський.

Конфліктолог Тетяна Лупова підкреслила, що Луценко хоче до Генпрокуратури давно, ще з часів Майдану, й у разі призначення він триматиметься за посаду набагато сильніше, ніж Шокін, тому що йому нікуди більше йти.

Зазначимо, що, за деякою інформацією, сам Юрій Луценко вже почав висувати певні вимоги й на посаді заступника генпрокурора бачить Олексія Баганця.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: