Закон про держслужбу може бути відтерміновано – нардеп

Читать на русском
Нардеп Світлана Заліщук заявила, що їй стало відомо про реєстрацію групою депутатів законопроекту про відтермінування закону про держслужбу.

Народний депутат України від фракції «Блоку Петра Порошенка» Світлана Заліщук заявила, що їй стало відомо про реєстрацію групою нардепів законопроекту про відтермінування закону про державну службу.

Про це вона написала в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«Прогресивний закон про державну службу під загрозою. Нам стало відомо, що деякі депутати реєструють закон для відтермінування його вступу в дію, який планувався з 1 травня», – заявила нардеп.

За її словами, самого закону на сайті Верховної Ради ще немає, але, за інформацією нардепів, відомі прізвища авторів закону: Сергій Валентиров («БПП»), Андрій Шипко («Відродження», Олександр Пономарьов («Воля народу»), Євген Балицький («Опозиційний блок»).

Реформа державної служби: професійні чиновники замість політичних квот в управлінні державоюЗ новим законопроектом про державну службу Україна має шанс отримати справді професійну й мотивовану чиновницьку армію.

«Таке відтермінування зробить можливим знову ручне призначення на ключові посади в країні. А також ще на рік заморозить можливі гроші від ЄС для доплат державним службовцям і саму реформу», – наголосила Заліщук.

Нагадаємо, 10 грудня 2015 року Верховна Рада підтримала в цілому проект закону №2490 «Про державну службу». За відповідне рішення проголосував 261 народний депутат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: