Порошенко досі не представив кандидатури членів нової ЦВК

Читать на русском
Депутати Верховної Ради запропонували 30 кандидатур на посади членів Центральної виборчої комісії, а от Президент своїх пропозицій так і не вніс.

Із 48 кандидатів у члени Центральної виборчої комісії наразі висунуті лише 30, в основному від депутатських фракцій та груп.

При цьому Президент Петро Порошенко, який би також мав внести свої пропозиції, цього досі не зробив, написала на своїй сторінці в Facebook глава правління громадянської мережі «ОПОРА» Ольга Айвазовська, передає «Слово і Діло».

У наведеному Айвазовською списку – 30 осіб, зокрема заступниця голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна, помічник Олега Ляшка Олексій Кочармін, суддя Дарницького районного суду Києва Алла Басалаєва, керівник управління кадрів апарату ВР Віталій Максим’як, нардеп Наталія Агафонова, помічниця Олександра Третьякова Олеся Зубрицька, помічниця голови ВСУ Юлія Кириченко, екс-міністр Кабінету міністрів Ганна Онищенко та інші.

«Список пропозицій від фракцій та груп щодо кандидатів на членів ЦВК, отриманий сьогодні від АП на запит (20 днів не знадобилося). Всього їх 30, хоча наприкінці лютого, якщо мені не зраджує пам'ять, Президент говорив про 48 кандидатур. Тут також є й моє прізвище, хоча я відмовилася та не надавала документів. Питання: де ще 18 прізвищ? Було б добре бачити квоту Президента для розуміння загального порядку пропозицій, які можуть бути внесені до парламенту», – прокоментувала список Айвазовська.

Нагадаємо, ще на початку жовтня минулого року голова фракції «БПП» Юрій Луценко пообіцяв, що Президент внесе на розгляд список кандидатів до нового складу ЦВК одразу після місцевих виборів. Однак ця обіцянка так і залишилася невиконаною до сьогодні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: