Новий глава «УЗ» розповів, які методи застосує для боротьби з корупцією

Читать на русском
Переможець конкурсу на очільника УЗ Войцех Бальчун намагатиметься еволюційно викорінити корупцію в компанії.
Войцех Бальчун

Колишній керівник польської залізниці PKP Cargo, переможець конкурсу на очільника ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Бальчун намагатиметься еволюційно викорінити корупцію в компанії.

Про це він розповів у інтерв'ю «Центру транспортних стратегій», повідомляє «Слово і Діло».

«Я хотів би швидко вирішити проблеми, пов'язані з контрабандою та корупцією. Коли я прийшов працювати до PKP Cargo, то побачив, що й там багато працівників були залучені до різних корупційних схем, але за деякий час ми вирішили цю проблему. Я завжди повторюю, що не хочу грати в прокурора. Я менеджер і маю створити таку систему, яка патологічні процеси в компанії природним шляхом, можливо, навіть еволюційним, змінить», – заявив Бальчун.

За його словами, лише через процедурні рішення можна обмежувати працівників для контролю за їхньою діяльністю. Майбутній очільник «УЗ» повідомив, що запроваджуватиме різні відповідні процедури та системи зовнішнього контролю.

Пивоварський розповів про потреби українських залізницьПотреба «Укрзалізниці» в інвестиційній підтримці становить не менше 1 мільярда доларів щорічно.

«Не слід думати, що в такій гігантській компанії, як «Укрзалізниця», можна змахнути паличкою й усі патології відразу зникнуть. Мають відбутися зміни в ментальності, працівники мають більше солідаризуватися з інтересами компанії та держави, відчувати, що якщо вони зроблять щось не так, то втратить гроші їхня компанія», – зазначив він.

Бальчун також упевнений, що цей процес змін ментальності займе роки, але водночас дуже важливо, щоб вибудувана система постійно ставала все більш щільною й автоматично нівелювала схильності до корупційної діяльності в компанії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: