Геращенко розповіла, скільки людей безвісти зникли на Донбасі

Читать на русском

Народний депутат Ірина Геращенко розказала про сотні осіб, безвісти зниклих на Донбасі, й закликала допустити Червоний Хрест до пошуку на окупованих територіях.

Безвісти зниклими в зоні проведення антитерористичної операції вважаються 648 людей.

Про це повідомила віце-спікер парламенту, уповноважений Президента із врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Верховної Ради.

«Серед безвісти зниклих значаться 648 осіб, пошуки їх продовжуються. Наше завдання – шукати цих людей. Червоний Хрест має бути допущений до проведення пошукових робіт на захопленій території», – повідомила вона.

Як часто українці перетинають лінію розмежування на Донбасі? (інфографіка)Майже половина опитаних громадян перетинає лінію розмежування частіше декількох разів на місяць.

Нагадаємо, раніше голова Служби безпеки України Василь Грицак заявляв, що в заручниках бойовиків на Донбасі залишаються 126 осіб. Одним із них, за повідомленнями «влади» «ДНР», є полковник СБУ Юрій Супрун, якого затримали 8 квітня в Донецьку. Українська сторона стверджує, що Супрун є членом місії ООН, який прибув на окуповану територію для виконання своїх службових обов’язків.

Варто зазначити, що Ірина Геращенко за час своєї політичної кар’єри встигла виконати 17 обіцянок із 41, зафіксованої «Словом і Ділом». У рейтингу відповідальності депутатів Верховної Ради вона наразі посідає 68-е місце.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: