Чи стане Кубів фактором примирення нового Кабміну та парламенту? Експерт

Читать на русском
Олександр Леоновполітолог

Відставка уряду відбулася через політичну кризу, тому зараз важливим є зв'язок між Кабміном та Верховною Радою.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента», політолог Олександр Леонов, аналізуючи інформацію про те, що Степан Кубів відповідатиме за співпрацю Кабінету міністрів та Верховної Ради.

«Головна проблема попереднього уряду була в тому, що він фактично втратив зв'язок із коаліцією. Криза у відносинах між парламентом та урядом прискорювала процес відставки. Те, що Кубів є виходцем із Верховної Ради, піде на користь, і йому буде простіше знаходити певні точки дотику, тим паче, що він був представником Президента у ВР», – вважає Леонов.

На його думку, враховуючи, що Кубів уже фактично виконував функції зв'язку АП з Верховною Радою, є сподівання, що це може мати конструктивні наслідки.

Провідні експерти оцінили новий склад КабмінуЕксперти поділилися міркуваннями й дали оцінку низці кандидатів, які отримали міністерські посади.

Водночас політолог Віктор Каспрук переконаний, що на таких посадах тасують одних і тих самих людей.

«Порозуміння та налагодження зв'язку, звісно, потрібне, але воно може бути лише там, де дійсно цього хочуть. У нашій ситуації, коли існують такі розбіжності між політичними елітами, це малоймовірно й навряд чи йому вдасться виконати всі ті завдання, які перед ним зараз ставлять», – припускає експерт.

Як зауважив політолог, в Україні в принципі на відповідальні посади висувають завідомо провальні кандидатури.

«Звісно, все залежить від того, на що налаштована команда, але розраховувати на те, що цей уряд зможе витягнути Україну з ями, поки що немає підстав», – резюмував Віктор Каспрук.

Нагадаємо, 14 квітня Верховна Рада призначила Володимира Гройсмана прем'єр-міністром і затвердила новий склад Кабміну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: