В ЄС розповіли, як хочуть змінити сферу кримінального розслідування в Україні

Читать на русском
За словами глави Консультативної місії Європейського Союзу, українські слідчі органи не спілкуються один з одним.

Правоохоронні органи в Україні, які ведуть досудове та судове розслідування, не спілкуються між собою, звинувачуючи один одного в поганій роботі.

Про це глава Консультативної місії Європейського Союзу з реформування цивільного сектора безпеки Кястутіс Ланчінскас розповів у інтерв'ю «Європейській правді», повідомляє «Слово і Діло».

«Моє перше враження – в Україні слідчі органи не спілкуються один з одним. Тобто поліція робить своє, прокурори – своє, суд – своє, й кивають один на одного: мовляв, ми добре працюємо, а ось ці – погані, не виконують свою роботу», – заявив глава місії.

За його словами, сфера кримінального розслідування потребує реформування. Ланчінскас зазначив, що наразі ЄС та міжнародні партнери обговорюють питання, як зробити ланцюжок досудового та судового слідства ефективним.

Як політики дотримуються коаліційної угоди? Правоохоронні органи«Слово і Діло» вирішило проаналізувати, що вдалося реформувати політикам у сфері правоохоронних органів.

«Щоб поліція, прокурори та судді ефективно взаємодіяли, розуміли один одного, й кожен робив свою роботу», – пояснив він.

Крім того, глава КМЄС сподівається, що за рік в Україні діятиме стабільна поліцейська структура, а також ефективна міжінституційна робота: поліція-прокуратура-суди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: