У МЗС РФ розповіли, скільки росіян в Україні засудили за участь у війні на Донбасі

Читать на русском
Більш ніж 130 росіянам, затриманим на українській території, пред'явлені звинувачення в участі у війні на Донбасі.

Більш ніж 130 громадянам Росії, затриманим в Україні, пред'явлені звинувачення у злочинах, пов'язаних із військовими діями на Донбасі.

Ще близько 100 росіян перебувають в ув'язненні в Україні, повідомив уповноважений Міністерства закордонних справ України з прав людини Костянтин Долгов, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«За нашими оцінками, наразі в місцях позбавлення волі на території України перебувають щонайменше 100 з лишком громадян Російської Федерації. Більш ніж 130 нашим громадянам пред'явлені звинувачення за так званими «політичними» статтями – йдеться про події, пов'язані з військовими діями на Донбасі. Як правило, українська влада звинувачує наших громадян у створенні загрози територіальній цілісності України», – зазначив Долгов.

Обмін люб’язностями: найвідоміші персони нон ґрата в Україні та РосіїСлово і Діло назвало найвідоміших українців, яких не хочуть бачити в Росії, та росіян, яким не раді в Україні.

За його словами, Київ нібито всіляко перешкоджає дипломатичній діяльності російських представників, не виконуючи своїх зобов'язань ані за двосторонньою консульською конвенцією, ані за Віденською конвенцією про консульські відносини, відмовляючись невідкладно повідомляти РФ про арешт її громадян.

Нагадаємо, сьогодні Голосіївський районний суд Києва виніс вирок у найбільш резонансній справі, пов'язаній із перебуванням російських військових на території України – справі працівників Генерального розвідувального управління Росії Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва. Обидва отримали по 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: