Глава місії ЄС розповів, як проходитиме реформа української прокуратури

Читать на русском
Глава місії ЄС вважає, що в разі зупинки роботи Генпрокуратури та МВС в Україні почнеться хаос.
Кястутіс Ланчінскас

Глава Консультативної місії Європейського Союзу з реформування цивільного сектора безпеки Кястутіс Ланчінскас заявив, що неможливо розпустити правоохоронний орган і створити новий з нуля.

Про це він розповів у інтерв'ю «Європейській правді», повідомляє «Слово і Діло».

«Всі правоохоронні органи – і міліцію, і прокуратуру – доводиться реформувати під час роботи. Неможливо розпустити їх і створити нові з нуля. Якщо правоохоронна система зупиниться, на вулицях почнеться хаос», – вважає Ланчінскас.

За його словами, в разі розпуску тієї ж Генпрокуратури до неї прийдуть такі самі люди, як і зараз. Ланчінскас зазначив, що потрібно готувати, змінювати людей для таких посад, а також створювати механізм, що дозволить цим людям опинитися на ключових посадах.

Генеральний брехун: найгучніші справи, які провалив Віктор ШокінГенпрокурор Віктор Шокін не виконав три принципових обіцянки. «Слово і Діло» вирішило підбити підсумки роботи Шокіна на чолі ГПУ.

«В Україні живуть люди зі своїми традиціями й менталітетом. Я впевнений: якщо зараз створити структуру з нуля, то там опиняться такі ж люди. Суспільство має змінюватись! А прокурори, поліцейські, політики – продукт цього суспільства», – пояснив глава місії ЄС.

Крім того, він додав, що вже запущені деякі ініціативи у реформуванні системи правосуддя та прокуратури. Ланчінскас зауважив, що для їх запровадження необхідна політична воля та молоді люди з лідерськими здібностями, яких потрібно призначати на ключові позиції в прокуратурі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: