У ГПУ розповіли про перспективи порушення кримінальних проваджень проти нардепів

Читать на русском

На сьогоднішній день Генеральна прокуратура не планує вносити до парламенту подання про притягнення будь-яких народних депутатів до кримінальної відповідальності.
Юрій Севрук

На сьогоднішній день Генеральна прокуратура не планує вносити до парламенту подання про притягнення будь-яких народних депутатів до кримінальної відповідальності.

Про це в інтерв'ю «Українським новинам» заявив виконувач обов'язків генпрокурора Юрій Севрук, повідомляє «Слово і Діло».

Він нагадав, що згідно з українським законодавством, такі подання ГПУ може вносити, якщо є докази скоєння злочину.

«Оскільки подань наразі немає, значить, достатніх доказів, щоб у цей момент звернутися до парламенту, в нас немає», – констатував Севрук.

Порошенко хоче, щоб притягувати депутатів до кримінальної відповідальності стало простішеПрезидент України пропонує внести зміни до регламенту Верховної Ради з метою усунення норми про погодження притягнення до кримінальної відповідальності депутатів у регламентному комітеті.

При цьому він уточнив, що як тільки слідчі зберуть необхідні докази провини того чи іншого народного депутата у скоєнні злочину, «будуть і подання».

Нагадаємо, в травні 2015 року Генеральна прокуратура внесла до Верховної Ради подання на притягнення до відповідальності нардепів Сергія Клюєва та Сергія Мельничука. Автор ініціативи, екс-генпрокурор Віктор Шокін тоді заявив, що «Мельничуку може бути довічне ув'язнення, Клюєву – дуже тривалий термін».

Як відомо, 3 червня парламент зняв із Клюєва депутатську недоторканність і того ж дня брат глави АП Януковича намагався полетіти з України в Австрію. Наступного дня Клюєв не з'явився на допит до ГПУ, оскільки втік з України через окуповані території Донецької та Луганської областей.

Щодо іншого фігуранта подання ГПУ, Сергія Мельничука, то він також був позбавлений недоторканності, але наразі продовжує відвідувати засідання Ради. За даними «Слова і Діла», екс-командир «Айдару» за час роботи у Верховній Раді дав 8 обіцянок, з яких 3 виконав і ще стільки ж провалив.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: