США пояснили, чому не надають Україні летальну зброю

Читать на русском
Постійний представник США в ООН Саманта Пауер побоюється, що надання летальної зброї Україні підвищить рівень насильства на Донбасі.
Саманта Пауер

Постійний представник США в ООН Саманта Пауер заявила, що Штати не поставляють летальну зброю в Україні, тому що побоюються ескалації конфлікту на Донбасі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Голос Америки».

За словами Пауер, Мінські домовленості на сьогодні працюють неефективно. Але основним завданням Мінська вона називає утримання перемир'я та зниження рівня насильства на Донбасі.

Щодо надання Україні летальної зброї, то Саманта Пауер заявила, що військове вирішення конфлікту на Донбасі буде катастрофою. Вона вважає, що надання Україні летальної зброї завдасть більше болю українцям, і додала, що в такому разі постраждають набагато більше людей, ніж раніше.

США підтримають Нацгвардію України та ДержприкордонслужбуЯк повідомив заступник міністра оборони США Майкл Карпентер, виділені кошти підуть на закупівлю обладнання.

Також Пауер згадала й про ситуацію навколо окупованого Росією Криму. «Санкції, які ми наклали на Росію у зв'язку з анексією Криму, не будуть зняті, поки Крим не повернеться й не стане частиною України», – заявила посол США в ООН.

Нагадаємо, раніше заступник генерального секретаря НАТО Александр Вершбоу назвав результати виконання Мінських домовленостей невтішними, але не провальними.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: