Експорт українських товарів: Мінекономіки оприлюднило детальну статистику

Читать на русском

Основним торговельним партнером України в експорті товарів за два місяці 2016 року був Європейський Союз (44,4 відсотки), а Росія становила лише 7,9 відсотків.

Основним торговим партнером України в експорті товарів за два місяці 2016 року був Європейський Союз (44,4%), а торгівля з Росією становила лише 7,9%.

Такі дані наводить Міністерство економіки України, повідомляє «Слово і Діло».

Так, експорт товарів до країн ЄС (28 країн) за два місяці поточного року скоротився на 2,1% (у січні 2016 року скорочення експорту товарів складало 11,7%).

В цілому ж за два місяці експорт українських товарів порівняно з аналогічним періодом 2015 року скоротився на 21,3% та склав 4,7 млрд доларів. В МЕРТ наголосили, що в січні відбулося суттєве сповільнення темпів падіння експорту (в січні цей показник становив 31,9%).

Щодо структури експорту, то найбільшу частку склала продукція АПК та харчової промисловості (42,9%), продукція металургії (22,4%) та машинобудування (11,8%).

Крім того, Міністерство економіки повідомило дані щодо позитивного та негативного впливу регіонів України на динаміку експорту товарів за 2 місяці. Так, найбільший негативний внесок спостерігався щодо Дніпропетровської області (-6,7 відсоткових пунктів), м. Києва (-4,0 в. п), Запорізької (-3,4 в. п.) та Донецької (-2,8 в. п.) областей.

Водночас Луганська (+1,1 в. п.), Львівська (+0,3 в. п) та Івано-Франківська (+0,1 в. п.) області забезпечили позитивний внесок у динаміку експорту товарів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: