Аналітики прогнозують значне зниження ціни нафти

Читать на русском
Технічний рівень підтримки перебуває біля позначки в 38 доларів за барель. Якщо ціна на нафту впаде нижче, нас чекає істотне обвалення котирувань цього тижня.

Провал переговорів у Досі призвів до того, що аналітики переглянули свої прогнози щодо котирувань нафтових ф'ючерсів. Найближчими днями ціна бенчмарка може опуститися до $30 за барель.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на агентство Marketwatch.

«Це вкрай негативна подія. Ціни можуть опуститися до 30 доларів за барель протягом найближчих днів», – цитує агентство аналітика Natixis Абхишека Дешпанде.

Так само вважає й аналітик IG Ltd. Ангус Ніколсон. «Технічний рівень підтримки перебуває біля позначки в 38 доларів за барель. Якщо ціна на нафту впаде ще нижче, нас чекає істотне обвалення котирувань цього тижня», – зазначив він.

За його словами, якщо виробники не домовляться про заморожування видобутку сировини, то зниження до 30 доларів «представляється досить імовірним».

Більш оптимістичний прогноз дав старший стратег сировинного ринку в Saxo Bank Оле Хансен. Він, як і раніше, дотримується думки, згідно з якою ціна на нафту марок Brent і WTI буде торгуватися в цьому кварталі в коридорі $35-$45 за барель.

За його словами, сильному зниженню нафтових цін перешкоджають дані про істотне скорочення запасів нафти в США. За підсумками тижня також скоротилися й обсяги видобутку сланцевої нафти.

Період низьких цін на нафту може тривати 15 років – Мінфін РФСвіт зараз увійшов у фазу низьких цін на сировинні товари, і це може тривати до 15 років, як було в минулі роки.

Глава ETX Capital Джо Рандл підсумував, що «в ОПЕК більше немає колишнього впливу на нафтовий ринок».

Нагадаємо, що в останні тижні вартість нафти зростала на очікуваннях угоди про замороження видобутку на рівні січневих показників.

Сьогодні вранці, 18 квітня, котирування нафти марки Brent опустилися більш ніж на 4% в ході торгів у понеділок через провалені домовленості в Досі. Станом на 10:50 вартість Brent становила 41,28 доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: