Зустріч у Досі: переговори щодо замороження видобутку нафти перенесли – ЗМІ

Читать на русском
Переговори в Досі щодо замороження видобутку нафти начебто були перенесені через позицію Саудівської Аравії

Міністри енергетики нафтовидобувних країн не домовилися про замороження нафтовидобутку і перенесли переговори на більш пізній період.

Каменем спотикання нібито стала позиція Саудівської Аравії, інформує «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

Повідомляється, що Саудівська Аравія в останній момент вирішила внести зміни у підсумковий проект угоди.

Саудівська Аравія передумала заморожувати видобуток нафтиСаудівська Аравія має намір залишити видобуток нафти на рівні січня цього року лише в разі, якщо на цей крок погодиться й Іран.

Тим часом, як передає «Інтерфакс», учасники зустрічі в катарській столиці вже покинули будівлю готелю, де проходили переговори.

Близьке до переговорів джерело заявило, що зустріч представників нафтовидобувних країн переноситься на більш пізній термін. «Можливо, тепер переговори почнуться після відвідування делегатами палацу еміра Катару, хоча раніше планувалося навпаки», – відзначило джерело.

Нагадаємо, сьогодні в Досі відбувається зустріч найбільших виробників нафти. Представники країн, які як входять, так і не входять до ОПЕК, зібралися обговорити питання замороження видобутку чорного золота до жовтня 2016 року. Участь у зустрічі беруть представники 17 країн, які сумарно контролюють близько 70% експорту нафти.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: