Експерти розповіли про подальшу тактику РФ у питанні звільнення Савченко

Читать на русском
Олексій Голобуцькийполітолог

Путін спробує не доводити справу до летального кінця, але виторгувати для себе поступки.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Олексій Голобуцький, аналізуючи заяву президента РФ Володимира Путіна про те, що в питанні видачі Надії Савченко краще не забігати наперед і Україна чітко знає позицію Кремля щодо цыэъ проблеми.

«Коли Савченко була під слідством, щодо неї не можна було застосовувати насильницькі методи, а зараз, після вироку, у вигляді порятунку життя її можуть посадити на штучне харчування», – міркує політолог.

На його думку, можливо, в РФ ще не визначилися, що виторгувати. Можливо, вважають, що Савченко може сильно розхитати політичну ситуацію в Україні, чекають потрібного моменту для цього й робитимуть так, щоб усе виглядало як добра воля РФ, а Україна взагалі до цього не мала стосунку.

Експерти проаналізували заяву Путіна про те, що в питанні видачі Надії Савченко краще не забігати наперед.
Валерій Димов

Водночас політолог Валерій Димов вважає, що Путін зараз сам загнав себе в глухий кут, тому що розраховував, що все буде зіграно «в коротку».

«В довгу» він однозначно програє», – переконаний експерт.

Також політолог зазначив, що в РФ досі ГУЛАГ, і Савченко, скоріш за все, насильно годуватимуть і утримуватимуть у такому стані.

«Вони й самі не знають, що робити. Це вже перетворюється на заморожений конфлікт, але з Надією Савченко», – резюмував Димов.

Додамо, адвокат Надії Савченко заявив, що її обстежують російські лікарі.

«Не виключаю, що її накачують ін'єкціями, щоб вона виглядала краще», – вважає Микола Полозов.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: