Для призначення незалежного генпрокурора є лише два варіанти – експерт

Читать на русском
Роман Куйбідаексперт з правових реформ

Позиція Заходу буде важливою, але не вирішальною для Президента при виборі нового генпрокурора.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів головний експерт групи «Реанімаційного пакета реформ» Роман Куйбіда, аналізуючи інформацію про те, що Петро Порошенко та Джо Байден домовилися про надання третього траншу кредиту, але США наполягли на якнайшвидшому призначенні генпрокурора.

«Захід чітко вимагає, щоб у ГПУ не було політичного ставленика. Суть не в тому, щоб якнайшвидше призначити, а в тому, яким чином це зробити. А тут необхідний конкурс, як в Антикорупційній прокуратурі, хоча це займе певний час, або публічні обговорення», – констатував Куйбіда.

Як підкреслив експерт, щодо кандидатури Луценка в ГПУ, то це абсурд, коли політик очолює такий орган. Крім того, ще й змінювати закон, щоб прибрати вимоги про юридичну освіту та інші пункти. Все це схоже на розігрування комедії.

«Луценко однозначно не підходить на роль генпрокурора. Це не та людина, яка буде змінювати систему. Він залишиться інструментом ГПУ в руках влади», – наголосив він.

Призначення Луценка до ГПУ: експерти назвали «за» і «проти»Політолог проаналізував імовірність призначення Юрія Луценка на посаду генерального прокурора.

Також, на його переконання, й призначення Столярчука нічого доброго не віщуватиме.

«Це фактично аналог Шокіна й очікувати якихось змін у Генпрокуратурі немає сенсу», – вважає Роман Куйбіда.

Нагадаємо, 29 березня 239 народних депутатів проголосували за звільнення генерального прокурора України Віктора Шокіна.

Зазначимо, Юрій Луценко заявив, що готовий очолити Генпрокуратуру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: