Суд повторно заарештував організатора видачі зброї для розстрілу Майдану

Читать на русском
Святошинський районний суд Києва вдруге заарештував Романа Заворотного, якого підозрюють у видачі зброї тітушкам.

Святошинський районний суд міста Києва повторно арештував Романа Заворотного, якого підозрюють в організації видачі зброї зі складів МВС учасникам «Антимайдану» взимку 2014 року.

Про це з посиланням на «Інтерфакс-Україна» пише «Слово і Діло».

Як відомо, Заворотного відпустили з Лук’янівського слідчого ізолятора, де він перебував під час досудового слідства, в ніч проти 27 березня. Підставою стало те, що цього дня сплив термін утримання підозрюваного під вартою.

Влада України не готова до системних змін – NewsweekНинішня центральна влада в Україні не змогла визнати найважливіші вимоги Євромайдану – принцип диктату закону та системні зміни в сфері управління країною.

«Мало місце системне небажання належним чином розглядати судами ці справи щодо злочинів, скоєних на Майдані. Такі випадки траплялися неодноразово. І цей випадок дійсно є таким, що може призвести до безпідставного звільнення з-під варти підозрюваного в незаконному отриманні 408 автоматів Калашникова 20 лютого та 90 тис. патронів», – заявив ще наприкінці березня начальник Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк.

Зволікання з ухваленням рішення щодо Заворотного виникло через небажання судів різних інстанцій розглядати його справу. Тоді ж представник ГПУ наголосив, що судді, які допустили звільнення підсудного, будуть притягнуті до відповідальності.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: