Як виконують свої обіцянки Парубій і Геращенко?

Читать на русском
Новообрані спікер Андрій Парубій та перший віце-спікер Ірина Геращенко роздали на двох 93 обіцянки. Хто більш відповідальніший?

Вчора народні депутати призначили першого віце-спікера парламенту Андрія Парубія новим головою Верховної Ради України. Першим його заступником стала нардеп від фракції «БПП» Ірина Геращенко.

«Слово і Діло» вирішило перевірити, як вони виконують свої обіцянки.

Андрій Парубій

Андрій Парубій в українській політиці практично від самого заснування України як незалежної держави. Ще в 1990 році він став депутатом Львівської обласної ради. Відтоді він встиг побувати і у Львівській міській раді, і стати народним депутатом 3 скликання поспіль. Парубій також був комендантом «Самооборони Майдану» під час Революції Гідності. Після цього він був секретарем РНБО. З осені 2014 року Парубій – перший віце-спікер Верховної Ради. З 14 квітня він обійняв посаду спікера.

Андрій ПарубійНародний депутат України
Парубій запевнив, що розвалу коаліції не будеСказано 5 червня 2015 р.Статус обіцянки: Архів

На рахунку новообраного спікера парламенту 52 обіцянки.

23 з них він провалив.

Головні, на нашу думку, провали Парубія – обіцянки створити ТСК щодо подій на Майдані, вжити заходів для нейтралізації сепаратизму в Криму та покарати всіх, хто був причетний до злочинів під час Майдану.

Також Парубій не виконав свої обіцянки оголосити екс-главу МВС Віталія Захарченка в розшук та не допустити розвалу парламентської коаліції.

Андрій ПарубійНародний депутат України
Парубій планує розпустити "Беркут"Сказано 12 лютого 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

Ще 3 обіцянки Парубія мають на сьогодні статус «у процесі виконання»: вступ України до НАТО, безвізовий режим для українців у 2016 році, а також остаточне завершення декомунізації в країні.

Рівно половину своїх обіцянок (26) новоспечений голова Верховної Ради виконав.

Серед них – обіцянки розпустити «Беркут», створити Нацгвардію, ухвалити закон про РНБО та надати статус учасника АТО бійцям добровольчих батальйонів.

Ірина Геращенко

Ірина Геращенко – заслужений журналіст України та колишній прес-секретар президента Ющенка. З 2007 року – народний депутат України VI, VII, VIII скликань. Також Геращенко – голова комітету ВР з євроінтеграції та представник Президента з питань Донбасу. Вчора вона була призначена першим віце-спікером парламенту.

За свою політичну кар'єру Геращенко встигла роздати 41 обіцянку.

З них вона провалила 12.

Так, вона не впоралася з обіцянками реформувати суддівську систему, провести конституційну реформу щодо обмеження депутатської недоторканності, створити в обіцяний термін Агентство з питань Донбасу та подати до Ради законопроекти, розроблені волонтерами.

У процесі виконання сьогодні перебувають 12 обіцянок Геращенко.

Серед них – безвізовий режим з ЄС у 2016 році, призначення нового складу ЦВК і відновлення соціальних виплат на Донбасі. Також Геращенко обіцяла не переходити на роботу до Кабміну.

Виконаних обіцянок у Геращенко 17.

Серед них – обіцянка звільнити 10 українських полонених, обіцянка про те, що «БПП» виступатиме за гендерну квоту у виборчих списках. Також, як і було обіцяно Геращенко, влада відновила зруйновані під час АТО в Слов'янську дитсадки та школи до 1 вересня 2014 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: