Міністр АПК розповів, як проходитиме приватизація об'єктів держвласності

Читать на русском
Продавати потрібно невеликі пакети акціонерного капіталу об'єктів держвласності у сфері АПК, але при цьому чітко давати додаткові зобов'язання інвесторам, щоб вони показували ефективність.
Мінагропроду Тарас Кутовий

Приватизація об'єктів агропромислового комплексу, що перебувають у державній власності, буде проводитися поступово, частинами, залежно від того, яку ефективність показуватимуть нові власники.

Про це розповів у бліц-інтерв'ю виданню AgroPolit новий міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий, повідомляє «Слово і Діло».

«Наприклад, віддали 10% – показали хороший результат і можемо потім віддавати ще 5%. Якщо стратегічне підприємство генерує хороший прибуток, то може його накопичувати й далі для громадян України та підтримувати Бюджет», – пояснив Кутовий.

За його словами, продавати потрібно невеликі пакети акціонерного капіталу об'єктів держвласності у сфері АПК, але при цьому чітко давати додаткові зобов'язання інвесторам, щоб вони показували ефективність.

Чим закінчиться приватизація держпідприємств, підконтрольних Міністерству аграрної політики?Держпідприємства, які підпорядковані Мінагропромпроду – це останнє джерело можливих корупційних зловживань за рахунок Держбюджету та інших схем, і бажання нинішнього керівництва відомства почати масштабну приватизацію можна тільки вітати.

«І лише на базі цього потрібно збільшувати пакет володіння цими підприємствами», – підкреслив Кутовий.

Нагадаємо, що за підсумками перших двох місяців експорт України в країни Європейського Союзу перевищив $700 млн.

Також минулий рік ознаменувався для українських аграріїв відкриттям восьми нових напрямків експорту.

«Слово і Діло» зафіксувало лише 33 обіцянки Тараса Кутового, з яких він виконав всього 6. Кутовий є політиком із украй низьким коефіцієнтом ефективності – 18%. Із повним переліком обіцянок нового міністра АПК можна ознайомитися за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: