ГРУшникам Александрову та Єрофеєву загрожує 15 років ув'язнення

Читать на русском
Прокуратура вимагає 15 років тюремного ув'язнення з конфіскацією майна для затриманих в Україні ГРУшників Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва.

Державне обвинувачення вимагає 15 років ув'язнення з конфіскацією майна для затриманих в Україні ГРУшників Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва.

Таке покарання вони можуть отримати за скоєння тяжких злочинів на території України, в тому числі ведення агресивної війни та скоєння теракту, що спричинив загибель людей, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Виступаючи в судових дебатах, прокурор Ігор Німченко заявив, що не викликає сумніву й повністю доведений той факт, що Александров і Єрофєєв - російські військові, які виконували наказ свого командування.

Обмін Савченко на ГРУшників: обставини затримання та висунуті звинуваченняСлово і Діло вирішило порівняти обставини затримання та звинувачення Надії Савченко і російських спецпризначенців Александрова та Єрофеєва.

«Є повне підтвердження факту агресивної війни російського спецназу... Професійні військовослужбовці виконували наказ свого командування на ведення агресивної війни», - заявив він.

«Прошу Єрофєєва... визнати винним в скоєнні злочинів... і призначити покарання у вигляді 15 років... з конфіскацією майна», – сказав представник держобвинувачення Максим Крим.

Аналогічні терміни покарання за скоєні злочини держзвинувачення запропонувало суду призначити й для Александрова.

Згідно з українським законодавством, після виступу в судових дебатах сторони можуть обмінятися репліками, після чого надається останнє слово обвинуваченим. Після завершення останнього слова суд виходить до нарадчої кімнати для винесення вироку.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: