Абромавичус дав поради новому уряду

Читать на русском
Екс-очільник МЕРТ Айварас Абромавичус наголосив, що новий уряд має продовжувати йти шляхом реформ.

Колишній міністр економічного розвитку та торгівлі Айварас Абромавичус наголосив, що новий уряд має продовжувати йти шляхом реформ.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«Яким би не був склад уряду й за яким принципом він би не формувався – технократичним чи квотним – у держави немає права сходити з курсу реформ. Більше того, я закликаю нову команду МЕРТ та новий уряд докласти всіх зусиль, щоб прискорити впровадження реформ – і тих, які ми вже почали, і тих, які ще тільки треба провести», – зазначив Абромавичус.

За його словами, найважливішими завданнями нової команди Міністерства економічного розвитку та торгівлі є доведення до кінця переходу на прозору систему публічних закупівель, ухвалення 42 законів із дерегуляції та 12 законів про поліпшення бізнес-клімату.

«Потрібно негайно розпочати прозору приватизацію, для якої ми створили законодавче підґрунтя. Потрібно продовжити розвивати український експорт і відкривати нові ринки, адаптуючи наші стандарти до європейських», – додав екс-міністр.

Втім, на переконання Абромавичуса, найголовніше, що потрібно зробити новому уряду, – це побороти корупцію на державних підприємствах та в органах влади. Він наголосив, що новий уряд має підтримати новопризначених директорів держкомпаній та тих, хто виграв конкурс.

Нагадаємо, вчора, 14 квітня, Верховна Рада України призначила новий склад Кабінету міністрів. Головою уряду був призначений екс-спікер парламенту Володимир Гройсман.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: