Росія нарощує військову присутність біля українського кордону – розвідка

Читать на русском
Російська Федерація активно нарощує сили, відновлюючи розформовані й формуючи нові підрозділи, що дислокуються на кордоні з Україною і в окупованому Криму.

У Міноборони Росії відновлюють розформовані і створюють нові військові частини та з'єднання для нарощування військової присутності біля кордонів з Україною, а також в окупованому Криму.

Про це повідомив спікер Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«З метою реалізації цих агресивних планів на західному й південно-західному напрямках Росія відновлює раніше розформовані й створює нові об'єднання, з'єднання і частини на території своєї країни і в окупованому Криму. В рамках нарощування угруповань в Західному військовому окрузі заново створюється 1-а танкова армія в районі Москви та 20-а загальновійськова армія у Воронежі, які були розформовані в 1999 і 2009 роках відповідно. У Південному військовому окрузі формується нова мотострілецька дивізія в Новочеркаську Ростовської області», – розповів Скібіцький.

Розвідка повідомила у скільки Росії обходяться бойовики ДонбасуГоловне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про суму, яку Росія в квітні витратила на утримання бойовиків на Донбасі.

За його словами, ведеться також підготовка так званих «першого і другого армійських корпусів» на окупованому Донбасі. Згідно з даними української розвідки, в єдиній системі оперативної й бойової підготовки ЗС РФ значиться підготовка бригадно-тактичних навчань 5-ї бригади 1-го корпусу і 2-ї бригади 2-го корпусу. «Крім того, підрозділи 7-ї й 4-ї окремих бригад позапланово відновили заходи бойової підготовки з проведенням бойових стрільб. Під час цих навчань основна увага приділяється наступальній тематиці та подоланню водних перешкод», – додав Скібіцький.

Нагадаємо, як сьогодні повідомив голова Херсонської обласної ради Андрій Путілов, військовослужбовці в Херсонській області приведені у підвищену бойову готовність через вибухи в містечку Новоолексіївка Генічеського району, що раніше були кваліфіковані як теракт.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: