Гройсман буде йти на конфлікти заради власних політичних амбіцій – експерт

Читать на русском
Андрій Дудаполітолог

ВР діяла легітимно, незважаючи на те, що було пакетне голосування.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Андрій Дуда, аналізуючи голосування у ВР та призначення прем'єр-міністром Володимира Гройсмана.

«Весь цей процес голосування був легітимним», – підкреслив він.

Щодо призначення Гройсмана, то, на переконання експерта, він не стане «ручним» для Президента.

«Гройсман дійсно наразі має перспективи для того, щоб його уряд став успішним. Керованим і залежним від Порошенка він не буде. Гройсман працюватиме на результат, амбіції в нього є. Прогнозувати складно, але не виключено, що він буде націлений на президентство», – розмірковує Дуда.

Політолог переконаний, що Гройсман буде йти на конфлікт заради власних політичних амбіцій, а в найближчі півроку він точно намагатиметься показати результат роботи свого уряду по лінії антикорупційних справ та залучення інвестицій.

Яким буде Кабмін Гройсмана? Думка експертаПолітичний експерт поділився міркуваннями щодо того, як працюватиме новий Кабмін під керівництвом Володимира Гройсмана.

Водночас експерт «Реанімаційного пакета реформ» Ярослав Юрчишин вважає, що в Раді створена «пакетна» коаліція.

«Тепер більшість рішень ухвалюватимуться великими пакетами. Так само, як, наприклад, призначення Гройсмана в пакеті з відставкою Яценюка. Найближчим часом очікуємо пакет щодо ГПУ», – констатував Юрчишин.

Відзначимо, що у 2006-2014 роках Гройсман був мером Вінниці, після чого перейшов до уряду на посаду віце-прем'єра – міністра регіонального розвитку та будівництва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: