Експерт розповів, у що може вилитися арешт Каська

Читать на русском
Михайло Жернаковексперт з судової реформи і питань корупції

Абсолютно очевидно, що це все абсолютно політично мотивовано й справи там як такої немає.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив експерт «Реанімаційного пакета реформ» Михайло Жернаков, аналізуючи інформацію про те, що суд сьогодні обиратиме запобіжний захід Віталію Каську, а ГПУ подає клопотання про його арешт.

«Сказати, що ця справа не є політично мотивованою, не можна. З іншого боку, процесуальні порушення були ще при оголошенні підозри, інших процесуальних діях. Той факт, що облили його машину, взагалі не відповідає жодним юридичним стандартам», – розповідає Жернаков.

Експерт: ГПУ сама доводить, що справа проти Каська – це політичне замовленняЕксперт проаналізував інформацію про те, що ГПУ має намір просити про арешт Віталія Каська.

За його словами, щодо приватизації квартир, то враховуючи те, що перша квартира була виділена Каську органами місцевого самоврядування, то навряд чи там були порушення.

«Держава оперативно, з порушеннями, як завгодно, але миттєво реагує на якісь можливі порушення при приватизації однієї квартири, аж до запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, але чомусь справу «діамантових прокурорів» так оперативно не розглядає», – констатував він.

Як пояснив експерт, якщо буде арешт – це стане початком кінця нинішньої влади. Арешт однозначно потягне за собою соціальний вибух і обурення. Важко спрогнозувати, якими будуть наслідки.

Вчора нардеп від фракції «БПП» Мустафа Найєм заявив, що готовий взяти на поруки колишнього заступника генерального прокурора Віталія Каська.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: