Рада голосує за відставку Яценюка: друга спроба. Онлайн-трансляція

Читать на русском
Український парламент нарешті голосуватиме за відставку Яценюка та призначення Гройсмана новим прем'єром.

Після двомісячної тривалої політичної кризи український парламент розгляне питання зміни глави Кабміну. Сьогодні, 14 квітня, Верховна Рада вдруге спробує відправити у відставку чинного прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка та уряд.

Також, окрім відставки Яценюка, парламент розгляне призначення спікера Верховної Ради Володимира Гройсмана на посаду прем'єр-міністра України та затвердженого раніше списку нового складу Кабінету міністрів. В Раді зареєстровано 379 нардепів.

Верховна Рада України онлайн трансляція - 14.04.2016 ранокВерховна Рада

10:20

Спікер Верховної Ради зачитав порядок денний, згідно з яким парламент розгляне відставку Яценюка та Володимира Гройсмана, а крім того призначення нового прем'єра, спікера та уряду.

10:24

Виступив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, який подякував своїм соратникам з «Народного фронту» та іншим з коаліції. Він попросив депутатів підтримати власну відставку та під оплески парламентарів пішов з сесійної зали.

10:30

Слово взяв Президент України Петро Порошенко, який розповів про створення нового Міністерства з питань окупованих територій та внутрішніх переселенців.

10:49

Взяв слово кандидат в прем'єри Володимир Гройсман. За його словами, курс євроінтеграції буде продовжений.

10:58

Лідер фракції «Самопомочі» Олег Березюк закликав проголосувати окремими постановами відставку Яценюка та призначення Гройсмана на посаду прем'єра.

11:00

Лідер фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко заявив, що уряд не «священна корова», тому його звільнення не проблема.

11:11

Слово взяла лідер фракції «Батьківщини» Юлія Тимошенко заявила, що парламентська більшість має поіменно створити коаліцію.

11:30

Юрій Луценко повернувся до мікрофону й заявив, що перевиборів не буде. За його словами, парламентські фракції займаються популізмом.

11:35

Володимир Гройсман призначений прем'єр-міністром України. За відповідне рішення проголосувало 257 народних депутатів.

11:40

Верховна Рада відкликала Володимира Гройсмана з посади спікера українського парламенту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: