НБУ пом'якшив валютні обмеження для українців

Читать на русском
Ця можливість розширюється на кошти, отримані від родичів у безготівковій формі; кошти, отримані за операціями з цінними паперами іноземних емітентів.

Національний банк України збільшив кількість операцій із зарахування іноземної валюти на поточні рахунки фізичних осіб у межах юрисдикції України.

Про це йдеться в постанові НБУ№ 256, повідомляє «Слово і Діло».

«Національний банк розширив можливості зараховувати в межах України на власний поточний рахунок фізичної особи грошові кошти в іноземній валюті з інших джерел», – йдеться в постанові.

Ця можливість розширюється на кошти, отримані від родичів у безготівковій формі; кошти, отримані за рішенням суду або інших органів у примусовому порядку; кошти, отримані за операціями з цінними паперами іноземних емітентів, що перебувають в обігу в Україні, в тому числі виплата доходу за цими цінними паперами в рамках подвійного лістингу.

Експерт дав оцінку ситуації з панамським офшорами ГонтаревоїСпеціаліст прокоментував інформацію про те, що глава НБУ замішана в панамських офшорах і пов'язана з російським держфінансистом, який займав їй десятки мільйонів гривень.

Нагадаємо, що раніше надходження валюти в Україну на поточний рахунок фізичної особи зараховувалися лише в разі, якщо це відсотки, нараховані за залишками коштів на власному або депозитному рахунках, кошти, що надходять з іншого власного рахунку цієї фізичної особи, або грошові кошти, які вносяться готівкою власником цього рахунку.

Раніше стало відомо, що НБУ ввів у обіг оновлену банкноту номіналом 500 грн.

Також глава НБУ Валерія Гонтарева заявила, що якщо прийме рішення подати у відставку, то повідомить громадськість за місяць до цього.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: