Експерт: ГПУ сама доводить, що справа проти Каська – це політичне замовлення

Читать на русском
Ярослав Юрчишиндиректор Transparency International

Для ГПУ об'єктом переслідування став Касько, тому що за ним, як, наприклад, за Сакварелідзе, не стоїть захист у вигляді Саакашвілі.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив експерт «Реанімаційного пакета реформ» Ярослав Юрчишин, аналізуючи інформацію про те, що ГПУ має намір просити про арешт Віталія Каська.

«Касько сам вирішив включитися в реформу та боротьбу з корупцією, але не був інкорпорований. З іншого боку, це непрямо підтверджує те, що у схемах «діамантових прокурорів» були задіяні найвищі чини ГПУ, які розглядають це як помсту», – пояснив Юрчишин.

На його переконання, якщо ГПУ проситиме про арешт, у нашій корумпованій судовій системі вона може отримати дозвіл.

Однак, як наголошує експерт, це в будь-якому разі буде оскаржено в суді, оскільки провадження було порушено з ініціативи НАБУ, а потім передано до Нацполіції. Слідство триває, тому ГПУ не має права здійснювати такі кроки.

Експерт: підозра Каська – помста ГПУ, яка завершиться «договорняком»Політолог проаналізував ситуацію, що склалася між ГПУ та Віталієм Каськом, який заявив, що його змушують залишити країну.

«Це пряме порушення закону органом, який гарантує верховенство права», – підкреслив Юрчишин.

Як розповів експерт, сьогодні на допиті в ГПУ Каську не вручили повістку про порушення проти нього провадження.

«Якщо за таких умов, порушуючи логіку слідчого процесу, ГПУ чинитиме будь-які дії, то це стовідсоткове політичне замовлення», - проаналізував ситуацію Ярослав Юрчишин.

Як відомо, НАБУ 26 січня почала розслідування щодо квартир Каська за 5 статтями.

Нагадаємо, що заяву про відставку Касько написав 16 лютого, пояснивши, що не може працювати в ГПУ через протидію корумпованої системи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: