Яценюк іде ва-банк у торгах із «БПП»

Читать на русском
Політолог прокоментував заяву міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про те, що НФ може залишити переговори щодо коаліції та Кабмін.

У міністра внутрішніх справ досить багато ворогів, і якщо зараз він піде, то йому, можливо, навіть доведеться поїхати з країни.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Кирило Молчанов, аналізуючи заяву Арсена Авакова про те, що «НФ» може залишити переговори щодо коаліції та Кабмін.

«На тлі абсолютно млявої та недієздатної ситуації з «БПП» вони перейшли в інформаційний наступ, оскільки весь негатив поки що йде на Президента, який не здатен навіть у своїй власній команді організувати кадри, щоб вони розділили міністерські квоти, а Гройсман уже кілька днів грає з прем'єрством», – міркує Молчанов.

Він уточнив, що «НФ» дійсно перекинув м'яч на половину поля «БПП», але однозначно зрозуміло, що жодного однопартійного уряду не буде. Скоріше будуть дострокові вибори, за які відповідальним буде вже не Яценюк, а Президент, який не зміг домовитися.

Яким буде Кабмін Гройсмана? Думка експертаПолітичний експерт поділився міркуваннями щодо того, як працюватиме новий Кабмін під керівництвом Володимира Гройсмана.

Крім того, експерт підкреслив, що якщо буде новий уряд, то перше, що захоче зробити «БПП», – це усунути Авакова.

«Президенту потрібно контролювати весь силовий блок, але зараз залізобетонна вимога Яценюка – збереження Авакова на посаді. Звільнити Авакова – практично фантастика», – переконаний Молчанов.

Також політолог вважає, що «НФ» зараз втрачати нічого, тому вони пішли ва-банк і шантажують «БПП», а об'єктивно йти їм нікуди. Шансів на виборах у них уже вкрай мало.

Нагадаємо, ще вчора глава фракції «БПП» Юрій Луценко заявив, що склад нового Кабміну та кандидат у прем'єр-міністри вже узгоджені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: