У Держдумі РФ прокоментували можливе прем'єрство Гройсмана

Читать на русском
У Державній думі РФ оцінили призначення Володимира Гройсмана прем'єр-міністром України в контексті зміни відносин Росії та України.
Олексій Пушков

Призначення Володимира Гройсмана прем'єр-міністром України, ймовірно, зніме деякі «дратівливі моменти» в російсько-українських відносинах.

Таку думку висловив глава комітету з міжнародних справ Держдуми Росії Олексій Пушков, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «ТАСС».

Щодо торгово-економічних відносин між Києвом і Москвою, то про можливість їх відновлення говорити поки що рано, вважає російський парламентарій. «Але в цілому ця заміна з точки зору перспектив російсько-українських відносин, у всякому разі, не негативна», – додав він.

Гібридний глухий кут: альтернативні варіанти вирішення конфлікту на Донбасі та їхні наслідкиОскільки ситуація з хронічним невиконанням Росією Мінських домовленостей фактично заморожує конфлікт на Донбасі, «Слово і Діло» вирішило розглянути альтернативні варіанти вирішення збройного конфлікту.

За словами Пушкова, знайти «персонажа більш антиросійськи налаштованого, ніж чинний глава кабміну України Арсеній Яценюк, було складно», водночас призначення Гройсмана прем'єром може зняти «деякі дратівливі моменти й ту цілеспрямовану лінію на розрив усіх зв'язків, яку проводив Яценюк».

Голосування за відставку Яценюка та призначення нового прем'єр-міністра України очікується завтра, 14 квітня. Найбільш імовірним кандидатом на посаду глави Кабміну є нинішній спікер парламенту Володимир Гройсман. Згідно з останніми даними, Рада готова підтримати його кандидатуру.

Нагадаємо, в 2014 році Росія ввела свої війська в український Крим і анексувала півострів. Також РФ розв'язала збройний конфлікт на Донбасі, в якому безпосередньо беруть участь кадрові російські військові. Крім того, в Росії незаконно утримуються у в'язницях кілька десятків українських громадян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: