Стець назвав відповідальних за провал референдуму в Нідерландах

Читать на русском
Основною причиною провалу референдуму в Нідерландах глава Мінінформполітики Юрій Стець називає зниження іміджу України за кордоном у зв'язку з останніми гучними подіями в країні.
Юрій Стець

Корупційні скандали, розгін мітингу ЛГБТ-спільноти у Львові та «офшорний скандал» стали основними причинами негативних результатів голосування на референдумі в Нідерландах.

Про це в інтерв'ю «Страна.ua» заявив міністр інформаційної політики Юрій Стець, пише «Слово і Діло».

Він розповів, що МІП проводив стратегічну інформаційну кампанію перед референдумом, однак результатів такі дії не принесли. «У політтехнологів є проста оцінка: якщо ти виграв, значить, компанія була успішною, якщо програв – стратегія була провальною», – визнав Стець.

При цьому міністр підкреслив, що у зв'язку з подіями, які відбувалися останнім часом в Україні, «іншого результату не вийшло б».

Референдум у Нідерландах: підсумки та реакція світуЗ нагоди сьогоднішнього оголошення результатів референдуму в Нідерландах «Слово і Діло» підготувало підсумкову інфографіку.

«Є певні недопрацювання в цьому й української влади. У Львові кілька тижнів тому стався розгін мітингу ЛГБТ. Ви прекрасно розумієте, як голландці ставляться до захисту прав сексуальних меншин: голландці є однією з найбільш нетерпимих націй до обмеження свобод меншин. Природно, що про мітинг у Львові, який розігнали, написали всі європейські, в тому числі голландські, видання. Чи вплинуло це на голосування на референдумі? 100%. І не на нашу користь», – заявив Стець.

Глава Мінінформполітики також згадав про «офшорний скандал». Міністр назвав публікацію документів #PanamaPapers, у яких фігурував Президент України Петро Порошенко, «спецоперацією проти України».

«Тут моє звинувачення адресується не журналістам (які проводили розслідування - Ред.), а всім нам, чиновникам, які повинні були більш активно боротися з корупцією», – підкреслив Стець.

Вчора, 12 квітня, Виборча рада Нідерландів оприлюднила остаточні результати консультативного референдуму: «ні» асоціації з Україною сказав 61% жителів країни, які прийшли на голосування. Підтримали Україну майже 1,6 млн виборців, тобто більше 38% від тих, хто прийшов на дільниці. В цілому явка склала 32,28% (4,151 млн осіб.) від усього населення Нідерландів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: