«Нафтогаз» і «Газпром» не підуть на взаємні поступки – Коболєв

Читать на русском
Голова НАК Нафтогаз України Андрій Коболєв заявив, що мирова угода не вигідна ані Нафтогазу, ані Газпрому.
Андрій Коболєв

Голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявив, що судовий процес між «Нафтогазом» і російським «Газпромом» не може вирішитися мирним шляхом.

Як передає «Слово і Діло», про це Коболєв розповів у інтерв'ю «Економічній правді».

За словами Коболєва, російська компанія сама не пропонує «мирову», оскільки вона не вигідна «Газпрому».

«Уявіть, що я прийду й скажу, що ось «Газпром» нам запропонував відступні, не важливо скільки, давайте погоджуватися. Думаю, кількість депутатських запитів просто завалить цю кімнату згори донизу. Думаю, така ж проблема у пана Міллера. Одна справа прийти до свого начальника й сказати, мовляв, суд вирішив, а інша – прийти й сказати, що ми вирішили піти на поступки. Тому я не вірю в мирне врегулювання цього питання», – сказав Коболєв.

«Нафтогаз» направив офіційні претензії щодо кримських активів у РФНАК «Нафтогаз України» направила Росії офіційні претензії з питання компенсації за втрачені кримські активи в результаті анексії півострова.

Водночас глава «Нафтогазу» зазначив, що українська сторона відкрита для обговорення пропозицій щодо мирової угоди.

Нагадаємо, розгляд за позовом НАК «Нафтогаз України» до «Газпрому» на предмет перегляду ціни природного газу в Стокгольмському арбітражі перенесено з лютого на вересень 2016 року, в зв'язку з чим рішення щодо нього буде винесене на початку 2017 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: